Колата ви не пали или как да не закъсаме през зимата с акумулатора

Arc_BOSCH-C3-zarqdno-akumulatori-1-500x500-jpg_articleId_15-1.jpg Колата ви не иска да запали? А сега какво?

През зимата често се случва да излезете сутрин за работа, да се качите в автомобила и той… да не може да запали. Опитвате отново и отново, оглеждате се и най-накрая се сещате – че е възможно акумулаторът ви да е „паднал“.
Как да излезете от тази неприятна ситуация?

Вариант 1:

Използвате зарядно за акумулатор… ако имате такова. Ако не, нашият съвет е да се снабдите с такова. Да си го имате за всеки случай под ръка. Онлайн магазин за авточасти Avto.bim.bg може да ви предложи зарядни за акумулатор на много изгодни цени. А ако вече имате зарядно за акумулатор, просто трябва да свалите акумулатора и да го заредите. Това обаче ще ви отнеме няколко часа и ако нямате толкова време, можете да се спрете на…


Вариант 2 - малко помощ от приятел:

Обаждате се на приятел, който има зареден и напълно изправен акумулатор и го молите за помощ. Този вариант е по-бърз, но ако подаването на захранване не бъде извършено по правилата може вместо да си помогнете, да си навлечете доста големи неприятности.
А правилата са следните: Приятелят, който ще помолите за помощ трябва да има акумулатор със същото напрежение като вашия и да е със същия капацитет. Трябва да има и кабели за запалване, с които ще подавате ток от единия акумулатор на другия трябва да са с подходящото сечение и най-важното - трябва да знаете как правилно да закачите кабелите, за да не обърнете поляритета на напрежението. Ако тези правила са изпълнени, можете да „съживите” акумулатора си.
Кабели за запалване (стартерни кабели)

Вариант 3:

Ако не сте убедени, че акумулаторът ви е наред, най-доброто решение е преди началото на зимата да влезете на страниците на Avto.bim.bg и просто да закупите нов акумулатор.

Акумулатор от www.avto.bim.bg


Така няма да се притеснявате, че ако през нощта температурите паднат под нулата, на сутринта няма да можете да запалите автомобила си.

Вариант 4:

За бърза реакция, може да си закупите и така наречените зарядни (стартнерна станция) - който имат акумулаторна батерия, зареждат се предварително и могат да послужат за мигновенно запалване и възбуждане на паднал акумулатор. Има различни видове зарядно стартерни станции с различна сила на пусковия ток и ампераж, при закупуване на такава станция трябва да съобразите мощносттна на станцията с големината на вашия акумулатор.


При нас ще откриете не само авточасти на изгодни цени, но и всичко необходимо за вашия автомобил за безопасно и безаварийно шофиране през зимата.pinterest

Публикувано на: г.

Продукти към статията


Колата ви не пали или как да не закъсаме през зимата с акумулатора

Вашите коментари

Няма въведени коментари коментари.