Вериги за сняг или как да не ни изненада отново зимата

Arc_BZCH040_1-jpg_articleId_14-1.jpg Вериги за сняг или как да не ви изненада отново зимата
Дори и да сте оборудвали автомобила си с чисто нови зимни гуми, шофирането при зимни условия ще е още по-безопасно, ако си осигурите и комплект вериги за сняг, които да са ви под ръка.

На пазара се предлага голямо разнообразие от вериги за сняг и като марки, и като размери и като материали, затова е важно да се спрете на подходящите вериги за вашия автомобил.

В България най-популярните вериги за сняг са два типа: метални вериги и текстилни вериги, но има и друг вариант течни вериги за сняг. Металните вериги се препоръчват за дълбок сняг и лед, при преминаване през проходи или труднопроходими участъци, докато текстилните вериги се препоръчват за градски условия. Металните вериги за сняг се делят на твърди и меки. Твърдите биват с различни оплетки - ромбовидна, класическа и „меча стъпка”. Железните веригите с класическа оплетка се препоръчват единствено, ако ще шофирате през много дълбок сняг и кал. Веригите с другите две оплетки са по-добрият вариант, ако сте се спрели на покупката на твърди вериги за сняг. Нашият съвет при избор на твърди вериги за сняг е да се спрете на универсалните вериги HUSKY и BUTZI. И двете марки вериги са с оплетка „меча стъпка”, осигуряват безопасно шофиране при тежки зимни условия.

Меките текстилни вериги за сняг са изработени от армирана гума и са един по-олекотен вариант на жележните вериги. Този тип вериги са със същата оплетка като твърдите, по-приемлив вариант са за градски условия, но се износват много по-бързо от металните.

Текстилните вериги са добро решение, ако ще шофирате основно в градска среда. Монтират се лесно, осигуряват добро сцепление дори и при най-тежки условия и са на сравнително прилична цена. Тук отново ви препоръчваме текстилни вериги за сняг HUSKY и BUTZI. И двете марки са изработени от висококачествени материали, не износват гумите и окачването и осигуряват безопасно шофиране при зимни условия в града.

Публикувано на: г.

Продукти към статията


Вериги за сняг или как да не ни изненада отново зимата

Вашите коментари

Няма въведени коментари коментари.

Популярни категории