Добавки ProTec

Pro-Tec - немско качество на добра цена

Продуктите Pro-Tec се произвеждат от немската компания Bluechem GROUP. Създадени са от Вернер Урбан и се появяват на международния пазар през 1988 година. С бързото налагане на марката се налага и нейното разрастване и през 1999 година се създава Chemisch Technische Produktions GmbH.

Компанията предлага продукти за автомобилната промишленост за почистване, сервиз и подръжка на превозни средства. С цел обединяване на иследователската, развойната и производствена дейност се създава Bluechem GROUP, която е съвкупност от компании и дистрибуторска мрежа, разположна в повече от 120 страни по света. Това се постига с добро проучване на иновациите и новите тенденции в сектора, пазарните ниши и най-вече добрата гъвкавост при определяне на насоките на развитие.

Продуктите на фирмата се характеризират като екологично чисти, съобразени със съвременните тенденции в автомобилостроенето и сервизното поддържане на автомобилите.

Днес Bluechem GROUP притежава следните брандове и произвежда над 500 качествени продукта за автомобили:

 • Pro-Tec - автомобилни добавки, оборудване, материали за автосервизи, автокозметика и мото линия.
 • Bluechem - сервизно оборудване за почистване и смяна на масло , почистващи добавки.
 • AUTOPROFI - авточасти и добавки.
 • Maxxpower premium - моторни масла.
 • Nano Tehnologie - различни защитни покрития по автомобила.

Pro-tec добавки се предлагат в няколко направления в зависимост от системата, която обслужват.

Добавки за бензинов двитател

 • Fuel Line Cleaner - за почистване на горивната система на всички бензинови двигатели. Почиства и премахва замърсявания и нагар, премахва влагата и конденза от резервоара до горивната камера. Отделя смолистите остатъци и саждите в цилиндровата галава, смазва и образува защитен филм, който предпазва от корозия и ръжда. Не разрушава катализаторите и турбокомпресорите.
 • Guard Fill Petrol - поддържа всички клапани на цилиндрова глава и дюзи чисти, намалява въглеродните отлагания, смазва горивната помпа и дюзите и понижава триенето в двигателя. Защитава от корозия и намалява разхода на бензин до 3%, а количеството на изхвърляните вредни отработени газове до 35%. Поддържа двигателя през целия експлоатационен срок в идеално състояние.
 • Lead Substitute 1:1000 - добавка за смазване на клапаните на стари бензинови двигатели, които не могат да работят с безоловен бензин. Предотвартява износването на клапаните и двигателя, като смазва и защитава незакалените легла на клапани. Не съдържа металорганични съединения.
 • Octane Booster и Octane Premium- добавки за повишаване на октаново число на бензина. Препоръчват се при зареждане с нискокачествен бензин. Предотвартява детонации на двигателя и увеличава мощността му. Не увреждат катализатора. Octane Premium добавка за бензин притежава сертификат tüv за качество.
 • Valves & Injection Cleaner - добавка за промивка на системата за впръскване на горивото без демонтаж за всички типове бензинови двигатели: с карбуратор, с впръскване и директно впръскване на горивото (FSI, GDI и други). Не уврежда катализатора.

Добавки за дизелов двигател

 • Cetane Booster - добавка за повишаване на цетаново число на дизеловото гориво. Използва се при нискокачествен дизел. Подпомага равномерното и пълно изгаряне на горивото, подсигурява нормално запалване на двигателя и намалява образуването на сажди.
 • Common Rail diesel System Clean & Protect - специални добавки за дизел със система на впръскване Common Rail. Отстранява замърсявания от горивния резервоар до горивната камера. Премахва нагара и смолистите отлагания от системата за впръскване на горивото. Смазва и защитава елементите на горивната система. Подсигурява оптимално разпръскване на горивото и увеличава коефициента на полезно действие на двигателя. Разрушава водните балончета в горивото и гарантира, че изпусканите изгорели газове са в екологичните норми.
 • Diesel Anti Smoke - добавка за намаляване на саждите в дизеловия двигател и предотвартяване на детонации. Подсигурява съответствие на изхвърляните изгорели газове с екологичните норми. Повишава цетановото число на горивото, смазва и намалява триенето в двигателя и способства за пълното и чисто изгаряне на горивото.
 • Diesel Conditioner & Anti Gel - добавка за облекчаване на студения старт на двигателя през зимата. Предназначена е за всички видове дизелово гориво. Предотвартява образуването на парафин и запушването на горивния филтър и тръбопроводите при ниски температури до -33°С. Подсигурява добро смазване на всички детайли на горивната система.
 • Diesel System Super Clean - за почистване на дюзите в дизеловия двигател и системите за подаване на гориво. Добавката е съвместима с DPF филтър. Препоръчва се за турбодизелови двигатели и с катализатор.
 • Guard Fill Diesel - поддържа клапаните на цилиндровата глава и дюзите чисти и намалява въглеродните отлагания, смазва горивна помпа и дюзите и понижава триенето в двигателя. Защитава от корозия и намалява разхода на дизелово гориво до 3%, а количеството на изхвърляните вредни отработени газове до 35%. Поддържа двигателя през целия експлоатационен срок в идеално състояние.

Ecopower хибрид - добавки за хибридни автомобили

 • Hybrid fuel system cleaning - добавка за хибриден автомобил с бензинов двигател. Отстранява остатъците от горенето, конденза и влагата от горивен резервоар, горивната камера и цялата горивна система, които се появяват при кратковременната работа на двигателя при хибридните автомобили. Отстранява неблагоприятните последствия от стареенето на горивото и замърсяването в зоната на впръскването му. Спира изпарението на въглерода, изсъхването и образуването на сажди в горната част на цилиндрите, които са смазани и защитени.
 • Hybrid internal engine cleaning - за хибридни коли с всички двигатели с вътрешно горене. Добавката е подходяща за почистване както на бензинови, така и на дизелови двигатели. Отстранява остатъци и замърсявания от цялата смазваща система на хибридния двигател. Неутрализира вредните моторни киселини и смазва всички компоненти на двигателя особено при студен старт когато той се пуска по-често и за кратко. Това намалява разхода на гориво, подобрява работата на двигателя и намалява износването му. Удължава живота на катализатора (katalizator).
 • Hybrid Oxicat Cleaner - специално разработена добавка за хибридни автомобили, която почиства изпускателния тръбопровод от отлагания, сажди и въглеродни остатъци. Особено добре почиства катализатори, ламбда сонда, турбокомпресори и клапана за рециркулация на отработените газове. При използване на добавката се предотвартява ново замърсяване и се намалява разхода на гориво, подобрява се работата на двигателя, катализатора и ламбда сондата.
 • Препарати за климатичната система на автомобила

  • Aircondition Foam Cleaner - повърхностно активна пяна спрей за почистване на автоклиматик. Отстранява мръсотия, плесен и бактерии. Неутрализира неприятната миризма. Подходяща за всички автоклиматици.
  • Klima Fresh with Lemon fragrance и Klima Fresh with Orange fragrance - за почистване и отстраняване на неприятни миризми от автоклиматик. Ароматизира салона с аромат на лимон или портокал.

  Добавки за маслена система

  • Engine Oil Stop Leak - добавка за спиране и предотвартяване на теч на масло от двигателя. Подходяща за бензинови и дизелови двигатели. Възстановява и прави еластични гумените и пластмасови уплътнения на двигателя. Поддържа постоянен вискозитет на маслото и предотвартява неговото окисляване.
  • Hydraulic Lifter Care - за почистване на клапаните и хидравличните повдигачи. Намалява неприятното чукане в клапаните, износването и подобрява стартирането на двигателя. Подходяща за бензинови и дизелови двигатели.
  • Nano Engine Protect & Seal - образува нанобариера върху двигателя, която при разпределение на наночастиците намалява триенето. Поддържа в добро състояние всички уплътнения на двигателя.
  • Oil Anti Smoke - добавка, която намалява дименето от ауспух на бензинови и дизелови двигатели и такива на газ. Подходяща за двигатели, които горят масло. Добавката намалява окислението на маслото и подобрява смазването на двигателя. Високият вискозитет на маслото предотвартява попадането на масло в горивната камера.
  • Oil Booster - добавки за масло.Подобряват на качеството на маслото и образуват защитен филм върху триещите се механизми, което значително намалява триенето. Намаляват разходът на масло и гориво. Неутрализират окисляването на маслото и отлаганията по смазващата система. Предотвартяват втвърдяването на уплътненията и осигуряват лесен старт и добра работа на двигателя. Подходящи за всички моторни масла.
  • Engine Flush - добавка за почистване на маслената система. Отстранява замърсяванията, разтваря и отделя наслагвания и нагар от буталните пръстени. Неутрализира киселините и защитава двигателя. Изравнява компресията в цилиндрите.

  Всмукателен тракт

  • Airflow Sensor Cleaner - спрей за чистене на датчика за въздушен поток. Бързо и внимателно почиства чувствителните и нагреваеми елементи на датчика за разход на въздух на бензинови и дизелови двигатели. Това осигурява леко запалване и устойчив празен ход на двигателите. Периодичното прилагане на препарата намалява разхода на гориво и гарантира устойчива работа на двигателя.
  • CarbonX K1 и K2 - почистват клапаните и горивната камера. CarbonX K1 е почистваща пяна, която разтваря и почиства замърсяванията в двигателя и горивната камера. Почиства въглерода от цилиндровата глава, клапаните, челната част на буталата и зоната по първия бутален пръстен. Почиства също леглата на клапаните, саждите от EGR клапана, турбокомпресор, всмукателния колектор. Препаратът е подходящ за всички двигатели.

   CarbonX K2 неутрализира почистващата пяна на CarbonX K1 като я разрежда и свързва разтворените замърсявания и ги отделя от горивната камера. K2 притежава смазващи добавки с високо сцепление и защитава двигателя от повишеното триене при стартирането му.

  • Diesel Applicator Spray - спрей за почистване на всмукателния тракт на дизелови двигатели. Почиства без остатък и най-тежките отлагания, смазва и предпазва смукателния колектор, всмукателните клапани, буталните пръстени и върха на буталата, както и горивната камера.
  • Super Start Spray - спрей за стартиране на бензинови и дизелови двигатели. Улеснява пуска и предвазва двигателя и акумулатора от износване.
  • Throttle Body Cleaner - почиства дроселовата клапа от глеч, маслени отлагания и други замърсявания. Изпарява се бързо и не оставя следи. Ускорява стартирането на двигателя и намалява разхода на гориво.
  • Triple X – Air Intake System Cleaner Petrol - за почистване на всмукателния тракт на бензинови двигатели. Препаратът е ефективна комбинация от биологично активни вещества, които почистват замърсяванията от въздушния тракт, дроселовата клапа, смукателния и изпускателен колектор, клапаните и горивната камера. Смазва и предпазва цялата система от образуването на нови отлагания. Това гарантира устойчива работа на двигателя, намалява разхода на гориво и изхвърляните отработени газове.

  Изпускателен колектор

 • DPF Flushing Liquid - течност за промиване на филтър за твърди частици и катализатор. Разтваря и отделя нагар, отлагания и сажди като не уврежда различните метали и сплави във филтрите и катализаторите.
 • OXICAT – Oxygen Sensor & Catalytic- почиства катализатора и кислородния датчик. Използва се нова технология на декарбонизация, разработена по последните екологични стандарти. Продуктът разтваря смоли, глеч и въглеродни налепи по цялата горивна система, ламбда сондата и катализатора.
 • Top Gun Cleaner - почиства DPF филтъра без демонтаж. Премахва всички отлагания и сажди, като не уврежда металите и сплавите. Подходящ за всички филтри за твърди частици.
 • DPF Super Clean - почиства задръстени филтри за твърди частици и удължава ресурса им по време на движение. Подходяща за всички дизелови двигатели и дизелово гориво.
 • DPF Catalyst Cleaner - за ефективно почистване на катализатор и DPF filter без сваляне. Разтваря замърсяванията и ги отстранява. Възстановява мощността и подобрява ускорението но двигателя.
 • Охладителна система

  • Radiator Conditioner - добавка за защита на радиатор на охладителна система от корозия, електролиза и кавитация. Предотвартява окисляването на охладителната течност и смазва термостат и водна помпа. Подобрява топлообмена на охладителната течност и почиства отлаганията по системата.
  • Radiator Flush - за почистване на охладителната система от отлагания и котлен камък. Разтваря всички отлагания в радиатора, термостата и водната помпа като ги защитава от корозия.
  • Radiator Oil Cleaner 2 components - двукомпонентен препарат за почистване на охладителната система от маслени отлагания, утайки и варовик. Смазва и защитава гумените и метални детайли при почистването. Осигурява оптимална производителност на охладителната система.
  • Radiator Stop Leak - за спиране на теч от радиатор като уплътнява и херметизира повредените места. Добавката е подходяща за всички охладителни течности.

  Трансмисия и хидравлика

  • Auto Transmission Conditioner - полусинтетична добавка за намаляване на триенето и износването на автоматични скоростни кутии. Облекчава превключването на предавките и подобрява състоянието на уплътненията. Подходящ е за всички масла за автоматична скоростна кутия.
  • Automatic Transmission Flush - за промивка на автоматични скорости. Бързо и безопасно разтваря и отстранява отлагания и замърсявания от автоматичната скоростна кутия като почиства всички компоненти.
  • Easy Gear - добавка за трансмисионно масло. Предпазва вътрешните повърхности на механизмите на трансмисия от износване като подсигурява оптимално смазване при всички режими на работа. Поддържа в добро състояние всички уплътнители, облекчава превключването на предавките и намалява шума при работа. Подобрява температурните характеристики на маслото и предотвартява неговото окисление. Подходяща за механична скоростна кутия и диференциал.
  • Gear Oil Stop Leak - предотвартява теч на трансмисионно масло от механична скоростна кутия и диференциал. Защитава от повреди при изтичане на масло или недобро смазване. Намалява триенето между механизмите и подобрява състоянието на уплътнителите. Не позволява окисляване на маслото.
  • Power Steering Cleaner - за почистване на хидроусилвателя по време на движение. В добавката влизат смазващи вещества, които защитават елементите на системата при почистването. Подходяща за всички кормилни управления с хидроусилвател.
  • Power Steering Nano Protect - нова нано технология за почистване и защита от износване на всички вътрешни повърхности на хидравликата на кормилно управление. Подсигурява безопасна и плавна работа на усилвателя на кормилното управление и отстранява неприятните шумове при работа. Подходяща и за спортни автомобили.

  Pro Tec други продукти

  Освен добавки Pro-Tec линията предлага и:

  • Оборудване като: Applicator Pro Tec - апликатор за почистване на всмукателния тракт, Clear Flow Pro Tec - апарат за промивка на дюзи на бензинови и дизелови двигатели, а също на дроселова клапа, EGR клапан, всмукателни клапани и горивна камера.
  • Материали за гаражно и сервизно оборудване като:
   • Спрей за: Adhesive Grease Spray, Brake Anti Seize, Injector Dismating Aid, Brake Cleaner, Ceramic Grease White, Copper Spray, Electronic Spray, MoS2 Rust Remover, Multi Function Foam Cleaner, Power Lube Nano-Tec, Silicone Lube, Special Maintenance, White Grease и други.
   • Силикони: термоустойчив черен, сив, червен и неутрален.
   • Почистващи продукти за ръце
  • Автокозметика за почистване на: стъкла, автолак и тасове, пласмаса и гума, текстил и кожа, за почистване от насекоми, универсален био почистващ препарат и концентрат за незамръзване на предното стъкло и фарове.
  • Мотолиния - добавки за мотори и мотопеди. За почистване и поддържане на различни възли и агрегати.

  Pro Tec е марка, която непрекъснато се усъвършенства. Благодарение на придобития опит и ноу-хау фирмата работи с редица водещи автомобилни производители.

  Bluechem GRUP е ориентирана към производството на продукти с екологични приоритети. За целта компанията разполага със собствен технически център и добре оборудвана лаборатория за анализ и измерване. Това гарантира разработването и производството на високотехнологични продукти, които се контролират от производителя и независими лаборатории. С качествените си продукти компанията напълно защитава своя водещ принцип:"Ние създаваме доверие и носим ползи".

  Прочети повече

  Моля, изберете марка и модел автомобил за да видите продуктите само за него.

  Универсални части

  Продуктов № 775739
  -25%Антибактериална добавка за дизел - Pro Tec Diesel Organic Cleaner 375 мл.
  24,61 лв.18.46 лв.(-25%)
  Преглед Поръчай
  Продуктов № 54596
  -25%Бяла грес с тефлон White Grease 500ml
  23,38 лв.17.53 лв.(-25%)
  Преглед Поръчай
  Продуктов № 77706
  -20%Добавка DIESEL ANTI GEL 1:1000 1л.
  66,36 лв.53.09 лв.(-20%)
  Преглед Поръчай
  Продуктов № 54622
  -25%Добавка Fuel Line Cleaner - 375мл.
  25,12 лв.18.84 лв.(-25%)
  Преглед Поръчай
  Продуктов № 69322
  -25%Добавка LPG VALVE LUBE (1991) 500мл
  35,00 лв.26.25 лв.(-25%)
  Преглед Поръчай
  Продуктов № 69337
  -25%Добавка Pro Tec AUTOMATIC TRANSMISSION CONDITIONER (1801) 375мл
  27,92 лв.20.94 лв.(-25%)
  Преглед Поръчай
  Продуктов № 69339
  -25%Добавка Pro Tec AUTOMATIC TRANSMISSION FLUSH (1701) 375мл
  23,29 лв.17.47 лв.(-25%)
  Преглед Поръчай
  Продуктов № 68227
  -25%Добавка PRO TEC DPA DIESEL POWER 3в1 375ml
  27,09 лв.20.32 лв.(-25%)
  Преглед Поръчай
  Продуктов № 68917
  -25%Добавка PRO TEC EASY GEAR 50мл
  13,19 лв.9.89 лв.(-25%)
  Преглед Поръчай
  Продуктов № 69333
  -25%Добавка Pro Tec ENGINE FLUSH (1001) 375мл
  24,61 лв.18.46 лв.(-25%)
  Преглед Поръчай
  Продуктов № 69332
  -25%Добавка Pro Tec ENGINE OIL STOP LEAK (2121) 375мл
  25,69 лв.19.27 лв.(-25%)
  Преглед Поръчай
  Продуктов № 69336
  -25%Добавка Pro Tec GEAR OIL STOP LEAK (2141) 50мл
  12,80 лв.9.6 лв.(-25%)
  Преглед Поръчай
  Продуктов № 69331
  -25%Добавка Pro Tec HYDRAULIC LIFTER CARE (2131) 375мл
  36,00 лв.27 лв.(-25%)
  Преглед Поръчай
  Продуктов № 378294
  -20%Добавка Pro Tec Octane Booster Premium+ 375мл.
  35,00 лв.28 лв.(-20%)
  Преглед Поръчай
  Продуктов № 69330
  -25%Добавка Pro Tec OIL ANTI SMOKE Противодимна добавка (2111) 375мл
  25,28 лв.18.96 лв.(-25%)
  Преглед Поръчай
  Продуктов № 68233
  -25%Добавка PRO TEC OXICAT 375ml почистване на катализатори
  30,48 лв.22.86 лв.(-25%)
  Преглед Поръчай
  Продуктов № 69334
  -25%Добавка Pro Tec POWER STEERING CLEANER (2041) 100мл
  9,70 лв.7.27 лв.(-25%)
  Преглед Поръчай
  Продуктов № 69335
  -25%Добавка Pro Tec POWER STEERING NANO PROTECT (2161) 100мл
  14,33 лв.10.75 лв.(-25%)
  Преглед Поръчай
  Продуктов № 69343
  -25%Добавка Pro Tec RADIATOR FLUSH (1501) 375мл
  19,40 лв.14.55 лв.(-25%)
  Преглед Поръчай
  Продуктов № 69342
  -25%Добавка Pro Tec RADIATOR OIL CLEANER (1511-1) 375мл
  25,99 лв.19.49 лв.(-25%)
  Преглед Поръчай
  Продуктов № 69321
  -25%Добавка PRO-TEC PETROL SYSTEM CLEANER LPG (1921) 375мл
  27,73 лв.20.8 лв.(-25%)
  Преглед Поръчай
  Продуктов № 77709
  -25%Добавка VALVES AND INJECTION CLEANER 375ml
  24,78 лв.18.58 лв.(-25%)
  Преглед Поръчай
  Продуктов № 56372
  -25%Добавка за газ ProTec LPG System Clean & Protect 120мл
  30,48 лв.22.86 лв.(-25%)
  Преглед Поръчай
  Продуктов № 69323
  -25%Добавка за гориво PRO-TEC Octane Booster (2191) 375мл
  20,29 лв.15.22 лв.(-25%)
  Преглед Поръчай

  Популярни категории