Авто статии


Какво са това авточасти и как да изберем подходящата за нашият автомобил?

Независимо дали сте си закупили нов автомобил от магазина или употребяван пред вас неизменно ще стои въпросът с неговото обслужване и ремонт. Автомобилът е една сложна система от възли и агрегати, които трябва да работят в синхрон. И тук на помощ идват авточастите. Те са основна необходимост при експлоатацията, техническото обслужване и ремонта на един автомобил.

Различните марки автомобили можете да погледнете в нашият Каталог за авточасти.

Защо ни е необходимо техническо обслужване на автомобила?

Още със закупув(...)

Прочети повече

Публикувано на: г.

Колата ви не иска да запали? А сега какво?

През зимата често се случва да излезете сутрин за работа, да се качите в автомобила и той… да не може да запали. Опитвате отново и отново, оглеждате се и най-накрая се сещате – че е възможно акумулаторът ви да е „паднал“.
Как да излезете от тази неприятна ситуация?

Вариант 1:

Използвате зарядно за акумулатор… ако имате такова. Ако не, нашият съвет е да се снабдите с такова. Да си го имате за всеки случай под ръка. Онлайн магазин за авточасти Avto.bim.bg може да ви предложи

Прочети повече

Публикувано на: г.

Вериги за сняг или как да не ви изненада отново зимата
Дори и да сте оборудвали автомобила си с чисто нови зимни гуми, шофирането при зимни условия ще е още по-безопасно, ако си осигурите и комплект вериги за сняг, които да са ви под ръка.

На пазара се предлага голямо разнообразие от вериги за сняг и като марки, и като размери и като материали, затова е важно да се спрете на подходящите вериги за вашия автомобил.

В България най-популярните

Прочети повече

Публикувано на: г.

Black Friday за авточасти! Къде? В avto.bim.bg разбира се.

Отброяването започва! Подгответе се за старта на Black Friday в БИМ БГ и грабнете авточасти на супер цени!
За поредна година от Avto.Bim.Bg стартираме кампания за Черен Петък и каним всички свои клиенти да се регистрират и да се възползват от стра(...)

Прочети повече

Публикувано на: г.

От компанията Michelin обявиха, че ще пуснат през май 2015, на европейския пазар, първата всесезонна гума (лятна, със зимна сертификация) – MICHELIN CrossClimate. Новата гума MICHELIN CrossClimate представлява съчетание между летни и зимни технологии за гуми. Технологии, смятайно до сега за несъвместими. MICHELIN CrossClimate е една гума направена по наистина нова и иновативна технология, тъй като се адаптира към различни климатични условия. Тя е единствената гума, която съчетава предимствата на зимните и летни гуми. - Тя има къс спирачен път на сухо. - Попада в най-високия клас А, определен от Европейския етикет за сцепление с влажна настилка. - Одобрена е за зимна употреба, маркирана с маркировка 3PMSF (3-Peak Mountain with(...)

Прочети повече

Публикувано на: г.

България е страна с невероятна природа, разнообразен климат и релеф, но това в съчетание с географското разположение ни прави една от най-градобитните страни в Европа. Миналата година по това време преживяхме редица природни бедствия в различни краища на страната. Човек не може да е подготвен за непредвидимото, но винаги може да вземе превантивни мерки за опазване на здравето и имуществото си. Това в пълна сила се отнася и за автомобилите. Независимо от застраховката, която сте направили на вашия автомобил, дори тя да покрива всички щети добре е да се замислите за дългите опашки пред застрахователните дружества и седмиците за изплащане на щетите. Чакането в автосервизите и не на последно място фактът, че оставате без автомобил (...)

Прочети повече

Публикувано на: г.

Автомобилистите отдавна недоволстват, че мултимедийните системи в съвременните автомобили не са толкова добри в сравнение със съвременните смартфони. И ето Apple намери начин да внесе в автомобилите някои неща от айфоните. Производителите на автомобили ще могат сами да внедрят функцията CarPlay в своите мултимедийни апарати. Тъчскрийнът на централната конзола ще играе ролята на втори екран за Айфона. Marcedes, Volvo и Ferrari ще покажат как работи това на техните автомобили до седмица, а много други концерни потвърдиха внедряването на устройството като: BMW, Ford, GM, Honda, Hyundai, Jaguar, Land Rover, Kia, Mitsubishi, Nissan, PSA Peugeot, Citroen, Subaru, Suzuki и Toyota. Автомобилните компютри отдавна могат да приемат с blue(...)

Прочети повече

Публикувано на: г.

На откритото изложение в Женева шведската компания Koenigsegg показа автомобила One 1, който е с мощност на двигателя един мегават, която е равна на 1000 вата или около 1341 конски сили. Двигателят е V образен с 8 цилиндъра, с работен обем 5 литра и с две турбини. Въртящият момент е също забележителен – 1371 Нютона при 6000 оборота в минута. При това този мегадвигател може да работи не само на високооктанов бензин, но и на биоетанол, който е добре разпространен в Швеция. Предаването на толкова голям въртящ момент се извършва от седемстепенна предавателна кутия. За да смогнат на високите скорости на които е способен автомобилът, колелата също са специални: те са напълно пластични и освен това гумите на Michelin Cup Tires издържа(...)

Прочети повече

Публикувано на: г.

За пръви път Toyota показаха i-Road през март 2013 на автомобилното изложение в Женева. На пръв поглед ще ви се стори като малък автомобил. В купето има нормална седалка, волан, арматурно табло с прибори, педал за газта и спирачките. Но всъщност е триколесено превозно средство имащо характеристиките на мотор. На права отсечка i-Road вози както всеки друг автомобил, но наклониш ли волана, салона се накланя, все едно караш мотоциклет.

Едновременно с усещането за каране на мотоциклет, автомобилното купе дава усещането за безопасност. Това се дължи на специалната система за управление на предните колела и купето, наречена Active Lean. Именно тя осигур(...)

Прочети повече

Публикувано на: г.

Уважаеми Приятели,

Независимо дали карате автомобил, излязъл от салона на последното автомобилно изложение или пък такъв, който е на границата да премине в категорията на ретро-автомобилите – първото впечатление за вашата кола е винаги в нейния външен вид. Добре поддържаният автомобил е радост за сетивата на всички и същевременно покачва неимоверно авторитета на своя собственик.

По света за поддържането на автомобилите работят цели индустрии, а науката по поддържането на екстериора и интериора на автомобила се нарича „детайлинг” (detailing). Макар на пръв поглед да изглежда лесно, в действителност едно измиване отвътре и отвън на автомобила в повечето случаи не е достатъчно. За възстановяването на до(...)

Прочети повече

Публикувано на: г.