0700 42 003

   

bim. bg

 

avto@bim.bg

 

Гумени стелки

Гумени стелки за кола са едни от най-предпочитаните, защото защитават добре пода на автомобила от влага, прах и мръсотия.

Особено са предпочитани за есенно-зимния период, тъй като защитават най-добре автомобила от попадналите вътре сняг и кал.

Видове гумени стелки

Произвеждат се универсални гумени стелки и оригинални гумени стелки. Универсалните стават за всеки автомобил, докато оригиналните или специализираните се правят за конкретна марка и модел автомобил. Универсалните стелки са по-евтини, но не винаги пасват добре на пода на автомобила. Специализираните гумени стелки се изработват за конкретен модел автомобил, следвайки формата и релефа. Те прилепват добре на купето на автомобила и осигуряват добра защита срещу корозия. Друго предимство да изберете специализирани стелки е, че те се захващат без проблем на определените за това места в автомобила и не се плъзгат по време на движение.

Освен това съществуват равни стелки и гумени стелки тип леген, които са с борд по края на стелката за задържане на водата и мръсотията.

По мястото им на поставяне гумените стелки биват предни, задни и гумени стелки за багажник.

Съвременните изисквания към гумените автомобилни стелки са:

  • - Да са изработени от висококачествена гума с минимум 40% съдържание на каучук.
  • - Да са студо и топлоустойчиви
  • - Да са без неприятни миризми и да не са токсични
  • - Да са с противоплъзгащо покритие от страната към пода
  • - Да са с фабрично отляти отвори за закрепване
  • - Стелката на мястото на шофьора да е допълнително подсилена в областта на педалите

Защо да изберете гумени стелки за вашия автомобил?

Първо защото прилепват добре към пода на автомобила, което му дава много добра защита от корозия и замърсяване. Освен това високите грайфери на стелките и бордовете отстрани задържат водата и калта на стелките - т.е. мръсотията не се разтича. Бързо и лесно почистване с прахосмукачка или на пароструйка и бързо подсушаване. И не на последно място защото са най-здрави от произвежданите стелки за кола.

Снимки на Гумени стелки

type_62-1.jpgtype_62-2.jpgtype_62-3.jpgtype_62-4.jpgtype_62-5.jpgtype_62-6.jpgtype_62-7.jpgtype_62-8.jpgtype_62-9.jpg
Прочети повече