Стелки за багажник - универсални - Стелки

Стелка за багажник - за да го пазите


За да съхраните багажника на своя автомобил за дълго време и да предпазите превозвания багаж в него е необходимо да поставите стелка за багажник.

Всички автостелки предотвартяват замърсявания от прах, вода и друга мръсотия като същевременно и пазят повърхностите и вещите, които се намират в колата.
Какви стелки за кола има?

По мястото, за което са предназначени отделните автомобилни стелки се разделят на: • Предни стелки- за шофьора и пътника на предната седалка.

 • Задни стелки - поставят на пода и тунела в задната част на пода на автомобила.

 • Стелки за багажник на кола.


Освен това стелките са: специфични и универсални. • Специфичната стелка за багажник е изработена за определен модел автомобил, за да може да пасва изцяло на определена форма на багажника и да се осигури една добра защита от корозия и мръсотия.

 • Всички Универсални стелки за кола са предназначени за широка гама от автомобили. При универсални стелки за багажник има възможност за изрязване и нагаждане на необходимия размер по багажника на конкретния автомобил.


При стелките за багажник на кола може да се избира между модели с покритие против плъзгане или модели без покритие, като стелките с покритие осигуряват по-добра стабилност на предметите поставени в багажника.


От какво се изработват стелки за багажник?


 • Мокетни стелки - изработват се изкуствени влакна като полипропилен и други. Могат да са еднопластови или двупластови с гумирано покритие от долу. Двупластовите мокетни стелки за багажник предпазват по-добре багажника от проникване на влага и мръсотия. Те се почистват по-трудно при зацапване.


 • Гумени стелки за багажник, наричат ги още "гумен леген за багажник". Те защитават добре от вода и
  замърсяване, почистват се лесно и бързо. Предлага се както универсална гумена стелка за багажник, така и специфична. Като разновидност на гумени стелки за багажник са стелките, изработени от Nitrile Butadiene Rubber (NBR) - бутадиен нитрилен каучук. Тези стелки са качествени, устойчиви на различни агресивни среди, еластични при ниски температури, трудно се разкъсват и притежават добра износоустойчивост.

 • Стелки за багажник от термопластични полимери. В зависимост от материала са от: поливинилхлорид, полиолефин, полиуретан и термопластични еластомери. Различният материал предполага и различни свойства на стелките, но общото между тях е малкото тегло, добрата износоустойчивост и практичност, както и ниската цена.


  • Стелките от поливинилхлорид, които често неправилно наричат и силиконови стелки за кола са евтини, практични и лесни за почистване. Често се изработват като стелки за багажник тип леген.

  • Стелките от полиолефин са твърди и не променят формата си, затова се правят точно по размер.

  • Полиуретановите стелки за багажник са с дълъг срок на експлоатация, здравина, защитават добре от влага, устойчиви са на температурни колебания и се почистват лесно.

  • Стелките от термопластични еластомери често се предлагат като универсална стелка за багажник, защото са достатъчно меки и обикновено се правят с линии за изрязване по определен размер.Каква стелка за багажник да изберем?

Това до голяма степен зависи от начина на експлоатация и вида автомобил. Например, ако имате луксозен автомобил, който ползвате само за пътувания и не превозвате товари с него най-добре ще е мокетна стелка за багажник. Тя ще допълва интериора и ще пази куфарите от надраскване.


Ако превозвате различни товари, то по-добрият вариант е гумена стелка за багажник или от термопластични полимери. Те се почистват по-лесно и предпазват добре от влага. Освен това при продължително намокряне не се повреждат.


В зависимост от превозваните товари може да изберете стелка с покритие против приплъзване, ако това е необходимо.


За зимна стелка за багажник по-подходяща е гумена или стелка от полимер. Мокетните стелки при намокряне съхнат бавно, особено когато са в багажник и не проветряват, а това ги поврежда.


Къде да купим качествени стелки за багажник?

В Авто Бим БГ ви предлагаме стелки за багажник както за най-търсените: стелка за багажник на Мерцедес, стелка за багажник Пежо 307, стелка за багажник Ауди А4, Aуди А6 така и за много други марки и модели.


Разполагаме както с универсални, така и със специфични стелки за багажник на европейски производители. При нас може да закупите стелки за кола комплект или единични бройки на добри цени с гарантиран произход и качество.

Прочети повече
* Търсене само в тази категория. Моля, въведете 3 или повече символа и изберете опция от падащото меню.

Зареждане...
Продуктов № 46725
-35%Стелка за багажник черна - универсална
111,38 лв.72.23 лв.(-35%)
Преглед Поръчай
Продуктов № 46115
-43%Стелка за багажник СИВА - универсална
91,11 лв.51.61 лв.(-43%)
Преглед Поръчай
Продуктов № 45502
-45%Стелка за багажник бежова - универсална
93,88 лв.51.53 лв.(-45%)
Преглед Поръчай
Продуктов № 47466
-20%Стелка за багажник черна - универсална - UNI MAXI (1400x1080 mm)
79,04 лв.63.09 лв.(-20%)
Преглед Поръчай
Продуктов № 47467
-20%Стелка за багажник - универсална - UNI MINI (1020x680 mm)
47,04 лв.37.49 лв.(-20%)
Преглед Поръчай
Продуктов № 946798
-20%Постелка за багажник непързаляща - универсална 92x100см
14,62 лв.11.7 лв.(-20%)
Преглед Поръчай
Продуктов № 948154
-18%Комплект противоплъзгащи подложки 3 броя черни - 205х110х3мм GUZU
7,28 лв.5.97 лв.(-18%)
Преглед Поръчай

Подобни продукти в категория Стелки

Популярни категории