Toyota i-Road – крачка в бъдещето

Arc_1-jpg_articleId_6-1.jpg За пръви път Toyota показаха i-Road през март 2013 на автомобилното изложение в Женева. На пръв поглед ще ви се стори като малък автомобил. В купето има нормална седалка, волан, арматурно табло с прибори, педал за газта и спирачките. Но всъщност е триколесено превозно средство имащо характеристиките на мотор. На права отсечка i-Road вози както всеки друг автомобил, но наклониш ли волана, салона се накланя, все едно караш мотоциклет.

Едновременно с усещането за каране на мотоциклет, автомобилното купе дава усещането за безопасност. Това се дължи на специалната система за управление на предните колела и купето, наречена Active Lean. Именно тя осигурява на i-Road мотоциклетното накланяне в завоите. Това го прави един от най-предпочитаните автомобили за тест драйв на изложенията.
Toyota i-Road се задвижва от два електродвигателя, които позволяват преход до 50 km с едно зареждане. Мощността на всеки мотор е 2kW и благодарение на малкото тегло (300 kg), се развива скорост 45 кm/h. И тъй като i-Road е предназначен за къси разстояния в градски условия, производителите смятат това за напълно достатъчно. И именно в градска среда, водачът може да почувства цялата прелест на това уникално превозно средство. Ширината му е само 870mm - това позволява по-добра маневреност в градски условия.

Пълното зареждане, за сега, на i-Road става за 3 часа, но Toyota разработват акумулатори ново поколение, които ще се зареждат за 30/40 минути.

Toyota i-Road може да превозва двама души.

Цената на i-Road все още е малко висока, но Toyota се стремят да я свалят около 10/12 000 долара. През 2014 г. в Toyota са решили да се ограничат с тестове в Гренобъл и Токио.

Video: Toyota i-Road – крачка в бъдещето

Toyota i-Road триколесен автомобил със специална система за управление Active Lean
pinterest

Публикувано на: г.


Toyota i-Road – крачка в бъдещето

Вашите коментари

borislav123

Интересна статия!

Публикувано на:

Популярни категории