Намаления на авточасти

Моля, изберете марка и модел автомобил за да видите продуктите на промоция.

Универсални авточасти и аксесоари

Как да се възползваме от разпродажбите на авточасти?

Основното, което трябва да направите е преди всичко да се информирате. Следете на сайта ни за промоциите и намаленията, които предлагаме в момента. Струва ли си да купувате на разпродажба - разбира се, че да. Целта е вие да сте доволни от цените и качеството на авточастите, а ние от продажбите. В нашите магазини ще намерите богат асортимент от авточасти за различни марки и модели автомобили на разумни цени и с добро качество. За ваше улеснение на нашия сайт може да се информирате и пазарувате по всяко време. Може да получите консултация на място в магазините ни или по телефона.

Някои резервни части се купуват когато възникне повреда в автомобила, но има и такива, при които е възможно да предвидите необходимостта им. И ако например при накрайници, шарнир и износени тампони за носачи е трудно да прецените дали са за смяна без оборудване или посещение в автосервиз, то за много други авточасти това е възможно. Например резервните части, които се износват постепенно в процеса на експлоатация. При тях в следствие на износването се появяват специфични отклонения при работа, които показват, че е време да ги смените. Това са части по спирачната система като:накладки, спирачни цилиндри, спирачна помпа и др.; дискове на съединител, амортисьори, каре полуоска, лагери главина, части за ремонт двигател, скоростна кутия, ауспуси и т.н. При тези автомобилни части имате толеранс от време до смяната и е напълно възможно да ги откриете на добра цена и качество, което ще ви спести средства и същевременно ще купите това, което ви харесва.

Има и части в автомобила, при които един външен оглед е достатъчен, за да разберете, че са за смяна като "напукани" спирачни маркучи, някои водни съединения, перата на чистачките, автомобилните гуми и други. Задължително гумите се сменят след зимата с летни гуми и есента със зимни гуми, като се следи за дълбочината на протектора и начина на износване. Така, че когато смените летните гуми със зимни ако са износени имате цяла зима да си потърсите и закупите нови на добра цена.

При едрогабаритните части като предни и задни калници, капак багажник и двигател, врати, предна броня и задна броня, предна маска, решетка, прагове и други има две причини за смяна при удар и смачкване или при планиран ремонт. Когато сте решили да смените едрогабаритни части в следствие на износване, то вие имате възможност да проучите пазара на авточасти и да изберете най-доброто на изгодна оферта.

Има и резервни части, които се сменят на определен пробег километри като ангренажен ремък, пистов ремък, филтри и др. , както и повечето консумативи в автомобила: моторни масла, трансмисионно масло, масло скоростна кутия, хидравлично масло, антифриз, спирачна течност. При смяната на маслата зодължително се сменят и съответните филтри: маслен филтър, хидравличен филтър, както и други филтри като въздушен филтър, горивен филтър, филтри купе. Течността за чистачки се сменя през пролетта с лятна течност за чистачки и есента със зимна течност за чистачки, като винаги се купува по-голямо количество, за да се долива. Това важи и за другите консумативи, защото винаги може да се наложи да долеете масло или антифриз например.

Ниските температури са причината за лошата работа на акумулаторите и често и за подмяната им. Обикновенно търговците правят промоции на акумулатори есента преди настъпването на тежките зимни условия и ако имате проблем с акумулатора, то това е времето за подмяна.

Съществуват и авточасти, които не са задължително необходими, но значително подобряват работата на автомобила и го предпазват от аварии. Това са различни добавки: добавки за бензин, добавки за дизел, добавки за масло, добавки за спиране на теч и други. В много случаи те могат не само да подобрят работата на автомобила, но и да ви спестят скъп ремонт. Също много полезни и необходими са и кори под двигател, които са изработени от различни пластмаси или метални кори под двигател, подкалници и други предпазни средства за автомобила. Авто Бим БГ е един от малкото вносители на метални кори под двигател за много марки и модели леки автомобили.

Много важни за всеки автоманиак са и тунинг части, които предлагаме: тунинг брони, спойлери, тунинг фарове, лед стопове и лед плафони. Както и автомобилните стелки, тапицерии, навигации и други.

Освен всичко изброено необходимо е и допълнително оборудване като стъргалки за лед, спрей за размръзване на ключалки, вериги, кабели за подаване на ток, зарядно за акумулатор, покривала за кола и други, които значително ще облекчат пътуванията ви в даден момент. Задължително е да имате в автомобила резерни запалителни свещи, ремък, лампи за фарове, стопове и мигачи, които при необходимост да се подменят.

От изброеното до тук се вижда, че е възможно повечето авточасти да се купуват на разпродажба, стига да планирате и следите за намаления на това, което ви е необходимо. И много по-изгодно е да правите техническо обслужване и преглед в автосервиз на определено време, отколкото авариен ремонт. В Авто Бим БГ правим периодични разпродажби на авточасти, различни сезонни намаления и преоценки на резервни части и сме на ваше разположение както на сайта ни, така и в нашите магазини.

Прочети повече

Популярни категории