Авто статии


Всеки водач на пътнотранспортно средство е запознат с термина съединител. За шофьорите на автомобили с механична скоростна кутия - това е педалът в ляво, който трябва да натиснете, за да включите на скорост и да потеглите, а също и за да превключите на друга предавка или да спрете. За какво служи съединителят? Двигателят, който е източника на задвижването и въртящия момент за автомобила се върти с определени обороти. И тези обороти са много по-високи от необходимите за въртене на автомобилните колела. За намаляване оборотите, подавани към колелата на автомобила се поставя предавателна или скоростна кутия. Съединителят е предназначен плавно да съединява или прекъсва връзката на скоростната кутия с двигателя. Какви вид(...)

Прочети повече

Публикувано на: г.

Моторни масла Автомобилните масла са най-търсения и необходим консуматив за всеки автомобил. За разработването и производството на моторни масла и течности е впрегната не малка част от световната индустрия. Разнообразието от масла на пазара е огромно. Това прави труден избора на подходящо масло за всеки собственик на автомобил. Видове автомобилни масла По предназначението си маслата в автомобила са: двигателно масло или моторно масло и трансмисионно масло. Двигателно масло Двигателно масло е маслото, което смазва възлите на двигателя. То трябва да отговаря на определени изисквания, съобразени с екстремните условия на работа в двигателя. Основните свойства, които трябва да притежава моторното масло са: вискозитет, инде(...)

Прочети повече

Публикувано на: г.

Какво са това авточасти и как да изберем подходящата за нашият автомобил? Независимо дали сте си закупили нов автомобил от магазина или употребяван пред вас неизменно ще стои въпросът с неговото обслужване и ремонт. Автомобилът е една сложна система от възли и агрегати, които трябва да работят в синхрон. И тук на помощ идват авточастите. Те са основна необходимост при експлоатацията, техническото обслужване и ремонта на един автомобил. Различните марки автомобили можете да погледнете в нашият магазин за авточасти. Защо ни е необходимо техническо обслужване на автомобила? Още със закупуването на нов автомобил вие получавате гаранционна книжка със задължителните гаранционни прегледи на автомобила на определен пробег. Това(...)

Прочети повече

Публикувано на: г.

Колата ви не иска да запали? А сега какво? През зимата често се случва да излезете сутрин за работа, да се качите в автомобила и той… да не може да запали. Опитвате отново и отново, оглеждате се и най-накрая се сещате – че е възможно акумулаторът ви да е „паднал“. Как да излезете от тази неприятна ситуация? Вариант 1: Използвате зарядно за акумулатор… ако имате такова. Ако не, нашият съвет е да се снабдите с такова. Да си го имате за всеки случай под ръка. Онлайн магазин за авточасти Avto.bim.bg може да ви предложи зарядни за акумулатор на много изгодни цени. А ако вече имате зарядно за акумулатор, просто трябва да свалите акумулатора и да го заредите. Това обаче ще ви отнеме няколко часа и ако нямате толкова време, м(...)

Прочети повече

Публикувано на: г.

Вериги за сняг или как да не ви изненада отново зимата Дори и да сте оборудвали автомобила си с чисто нови зимни гуми, шофирането при зимни условия ще е още по-безопасно, ако си осигурите и комплект вериги за сняг, които да са ви под ръка. На пазара се предлага голямо разнообразие от вериги за сняг и като марки, и като размери и като материали, затова е важно да се спрете на подходящите вериги за вашия автомобил. В България най-популярните вериги за сняг са два типа: метални вериги и текстилни вериги, но има и друг вариант течни вериги за сняг. Металните вериги се препоръчват за дълбок сняг и лед, при преминаване през проходи или труднопроходими участъци, докато текстилните вериги се препоръчват за градски условия. Метал(...)

Прочети повече

Публикувано на: г.

Black Friday за авточасти! Къде? В avto.bim.bg разбира се. Отброяването започва! Подгответе се за старта на Black Friday в БИМ БГ и грабнете авточасти на супер цени! За поредна година от Avto.Bim.Bg стартираме кампания за Черен Петък и каним всички свои клиенти да се регистрират и да се възползват от страхотните намаления на предлаганите от нас авточасти и аксесоари за всички марки автомобили. Какво е Черен Петък? (ако някой все още не знае) Наименованието Black Friday за пръв път се използва в САЩ през 60-те години на миналия век. Тогава, в първия петък след Деня на благодарността магазините започват да правят много големи намаления на всички стоки (бяла и черна техника, телефони, авточасти, дрехи и какво ли не). П(...)

Прочети повече

Публикувано на: г.

От компанията Michelin обявиха, че ще пуснат през май 2015, на европейския пазар, първата всесезонна гума (лятна, със зимна сертификация) – MICHELIN CrossClimate. Новата гума MICHELIN CrossClimate представлява съчетание между летни и зимни технологии за гуми. Технологии, смятайно до сега за несъвместими. MICHELIN CrossClimate е една гума направена по наистина нова и иновативна технология, тъй като се адаптира към различни климатични условия. Тя е единствената гума, която съчетава предимствата на зимните и летни гуми. - Тя има къс спирачен път на сухо. - Попада в най-високия клас А, определен от Европейския етикет за сцепление с влажна настилка. - Одобрена е за зимна употреба, маркирана с маркировка 3PMSF (3-Peak Mountain with(...)

Прочети повече

Публикувано на: г.

България е страна с невероятна природа, разнообразен климат и релеф, но това в съчетание с географското разположение ни прави една от най-градобитните страни в Европа. Миналата година по това време преживяхме редица природни бедствия в различни краища на страната. Човек не може да е подготвен за непредвидимото, но винаги може да вземе превантивни мерки за опазване на здравето и имуществото си. Това в пълна сила се отнася и за автомобилите. Независимо от застраховката, която сте направили на вашия автомобил, дори тя да покрива всички щети добре е да се замислите за дългите опашки пред застрахователните дружества и седмиците за изплащане на щетите. Чакането в автосервизите и не на последно място фактът, че оставате без автомобил (...)

Прочети повече

Публикувано на: г.

Автомобилистите отдавна недоволстват, че мултимедийните системи в съвременните автомобили не са толкова добри в сравнение със съвременните смартфони. И ето Apple намери начин да внесе в автомобилите някои неща от айфоните. Производителите на автомобили ще могат сами да внедрят функцията CarPlay в своите мултимедийни апарати. Тъчскрийнът на централната конзола ще играе ролята на втори екран за Айфона. Marcedes, Volvo и Ferrari ще покажат как работи това на техните автомобили до седмица, а много други концерни потвърдиха внедряването на устройството като: BMW, Ford, GM, Honda, Hyundai, Jaguar, Land Rover, Kia, Mitsubishi, Nissan, PSA Peugeot, Citroen, Subaru, Suzuki и Toyota. Автомобилните компютри отдавна могат да приемат с blue(...)

Прочети повече

Публикувано на: г.

На откритото изложение в Женева шведската компания Koenigsegg показа автомобила One 1, който е с мощност на двигателя един мегават, която е равна на 1000 вата или около 1341 конски сили. Двигателят е V образен с 8 цилиндъра, с работен обем 5 литра и с две турбини. Въртящият момент е също забележителен – 1371 Нютона при 6000 оборота в минута. При това този мегадвигател може да работи не само на високооктанов бензин, но и на биоетанол, който е добре разпространен в Швеция. Предаването на толкова голям въртящ момент се извършва от седемстепенна предавателна кутия. За да смогнат на високите скорости на които е способен автомобилът, колелата също са специални: те са напълно пластични и освен това гумите на Michelin Cup Tires издържа(...)

Прочети повече

Публикувано на: г.

Популярни категории